Middellandse Zee klimaat

 

Het klimaat in deze omgeving is in het zomerseizoen warm. Dit geldt eigenlijk voor de gehele Ligurische streek. Belangrijk is wel dat de hoogte waar het huis staat (700m a.s.l.) een groot verschil geeft met de lager gelegen gebieden. Hierdoor zijn de avonden aangenaam koel en is het overdag niet benauwd of drukkend terwijl in b.v. Ventimiglia de temperaturen kunnen oplopen tot 35 graden en zelfs meer.

Veel Italianen zoeken dan in het weekeind de verkoeling in de bergen en komen dan met hun families naar de gezellige albergo’s of genieten de lunch aan de koele bergbeekjes.

Het is aan te bevelen goed in te smeren bij het zonnebaden aangezien de hogere luchtlagen ook een intensere zonnestraling opleveren en is te vergelijken met de wintersportzon.

Regen valt hier hoofdzakelijk in de winter en kan met enorme hoeveelheden tegelijk vallen. Dit zorgt soms voor grote overlast en levert dus ook schade op. Niettemin zorgt deze overvloed van water er wel voor dat dit gebied uiterst groen en vruchtbaar is en de lente hier doorgaans vroeg begint. Maar ook zomers is een onweersbuitje mogelijk en zorgt dan voor de hoognodige verkoeling en bevloeiing van het land aangezien het zomerseizoen erg droog kan zijn.

Al met al is deze omgeving ideaal voor mensen die niet van puffende hitte houden waardoor het buiten zijn en het maken van wandelingen aangenaam blijft.

Weersverwachting
Castel Vittorio

Weeronline.nl – Meer weer in Castel Vittorioweeronline.nl Altijd jouw weer